Новий сорт груш – “Alessia” – презентували в Україні фахівці з Німеччини. Вивели новий тип фруктів у Баварському центрі помології й плодової селекції. Груші цього сорту мають червоне забарвлення. Утім, коли “Alessia” червона, це означає, що вона “зелена”. Справді стиглі плоди мають коричнювате забарвлення. Про це повідомляє AgroTimes, пише agronews.ua.
![](https://agronews.ua/wp-content/uploads/2022/02/c4e318a20c4f8131dfc25dccda55c27e-e1643870365641-1.jpg)
Груші нового сорту достатньо морозостійкі. Їхній цвіт не страждає від весняних заморозків. Навіть молоді дерева “Alessia” дають непоганий врожай. Плоди достатньо великі і мають привабливий товарний вигляд. А сам незвичний колір груші є її родзинкою.
![](https://www.seeds.org.ua/wp-content/uploads/2022/02/54f5981b73733855acdac4681982f0be.jpg)
Українським садівникам новий сорт презентували під час Всеукраїнського практичного форуму «Інтенсивний сад», пише AgroTimes. Розповів про особливості “Alessia” Міхаель Ноймюллер, директор Баварського центру помології й плодової селекції.
“Особливість груш сорту Alessia – червоний відтінок. Урожайність плодів становить 90%, що відповідає європейським стандартам. Вони дозрівають пізно або дуже пізно, зокрема, через три тижні після сорту «Conference». Також плоди добре зберігаються: у продаж надходять зазвичай з середини листопада. Важливо, що грушу не можна їсти одразу після того, як зірвали з дерева, й червоний колір ще не є ознакою дозрівання. Її треба зберігати 4 тижні в холодному сховищі й тоді вона набуває коричневого відтінку, повністю дозріває та розкриває свій смак”, – зазначив директор німецького селекційного центру.
Груші української селекції також можуть стати справжнім подарунком для садівника. Наприклад, минулої осені садівник Леонід Кравчук з села Холонів на Волині виростив груші сорту Крупноплідна, з плодами понад 300 грамів. А три фрукти взагалі важили 1065 грамів.
Читайте також: Як успішно купити чи орендувати землю: безкоштовне навчання для учасників аукціонів.