НОВИНИ

Вчені представили робота, який знищує комах без пестицидів

27.05.2023 18:19
f9f1c7e2b471f0bad003fdb84f76a2210c3d7f02

Бразильська агротехнологічна компанія Solinftec вперше представила публіці на виставці Agrishow на початку цього місяця Solix Hunter, автономного робота, який знищує комах без використання хімічних пестицидів. Про це пише agropages.com, пише agronews.ua.

“Наша мета у Solinctec – передбачити проблеми сільських виробників. Ось чому ми розробили Hunter, який поєднує в собі платформу для розвідки (моніторинг урожаю) та електрошокери, щоб перервати цикл розмноження комах”, – сказав Андре Гарсія, менеджер з робототехніки Solinftec.

Обладнання, крім картування розвитку посівів, може виявляти та знищувати різні групи шкідливих комах для таких культур, як соя, кукурудза, цукрова тростина та бавовна.

Мисливець бореться з комахами, такими як гусениці, постільні клопи, довгоносики та метелики цукрової тростини та іншими, використовуючи електрошок. Крім занулення витрат за ці продукти, робот також приносить користь довкіллю.

Пристрій вартістю близько 50 000 євро не загрожує запилювачам, усуває ризик забруднення ґрунту або води та робить боротьбу зі шкідниками безпечнішою для операторів на користь інтегрованої боротьби зі шкідниками (IPM).

Solinftec також представила обприскувач Solix, здатний здійснювати точне внесення гербіцидів із самого початку врожаю.

Solix Hunter працює автономно протягом ночі, перш ніж шкідники досягнуть стадії відкладання яєць. Це тому, що запилювачі здійснюють цей процес у денний час.

Устаткування має сонячні батареї для вироблення необхідної енергії для покриття кордонів до 200 га. Робот автономно переміщається посівами і за допомогою світлових хвиль певної довжини приваблює комах і знищує їх електрошоком.

Крім того, обладнання створює докладні карти обприскування та наявності бур’янів, що дозволяє аналізувати оброблені площі та краще планувати майбутні культури.

Розпилювач Solix, здатний покривати до 200 гектарів, залежно від місцевості та рельєфу, є інструментом, призначеним для захисту плантацій від загарбників та забезпечення здорового та прибуткового виробництва.

Оскільки воно вбудоване в платформу Solinftec Solix Ag Robotics, обладнання одночасно контролює врожай для отримання високоточних даних та інформації про різні ґрунтово-кліматичні показники.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: