НОВИНИ

В Європі попит на черешню перевищує пропозицію

17.05.2024 15:14
13

Черешнева кампанія в долині Джерте розпочалася на тиждень раніше, ніж зазвичай, з відмінним попитом і очікуванням відновлення після складного минулорічного сезону. Через погодні умови по всій Європі спостерігається невеликий виробничий тупик, але очікується, що наступного тижня обсяги виробництва зростуть. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

«Пропозиція зараз нижча, ніж зазвичай, тому що зливи і падіння температури знизили виробництво ранніх сортів приблизно на 30%. Крім того, майбутні сорти дозрівають трохи довше”, – заявила Моніка Тьєрно, генеральний директор Кооперативної асоціації долини Джерте.

Це поширена ситуація в інших виробничих регіонах Іспанії та інших країнах Середземноморської дуги. «Італійські експортери телефонували нам і просили постачати їм черешню через загальний дефіцит виробництва, який зараз спостерігається. Попит перевищує пропозицію”, – сказала Моніка.

«Продажі були чудовими з початку кампанії, і ми отримали хороші відгуки про якість фруктів до дощу. Ціни поки що залишаються на хорошому рівні”, – заявила Тьєрно.

«Ми очікуємо, що обсяги продажів відновляться з наступного тижня, коли фрукти дозріють. Наразі ми більше зосереджені на внутрішньому ринку, але наступні сорти будуть більш стійкими, щоб відновити експорт”, – додала вона.

Кооперативна асоціація долини Джерте очікує середнього врожаю, який, за прогнозами, складе близько 16 мільйонів кілограмів і загалом буде хорошого калібру. Від 50 до 60% цієї продукції піде на експорт.

«Ми всі сподіваємося, що оговтаємося від минулого сезону, який був дуже важким через падіння виробництва в нашому регіоні, інших частинах Іспанії та Італії. Цього року у нас з’явився новий калібратор зі штучним інтелектом і високим ступенем автоматизації. Він є найбільшим на сьогоднішній день і значно збільшить нашу пакувальну потужність”, – заявила Моніка Тьєрно.

«Крім того, після багатьох років прохань до Міністерства сільського господарства, рибальства та продовольства відкрити китайський ринок для черешні, здається, ми нарешті робимо перші кроки для ініціювання експортного протоколу до Китаю, країни, яка має високе споживання черешні та платить за неї високі ціни», – заявила вона.



Перегляди: 82
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: