НОВИНИ

В упаковку із водоростей інвестували 24 млн євро

04.10.2024 18:19
В упаковку із водоростей інвестували 24 млн євро

Стартап Pioneer Notpla, який спеціалізується на виробництві упаковки з водоростей, отримав 24 млн євро у рамках раунду інвестицій серії A+. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Отримані кошти допоможуть компанії розширити виробничі потужності, збільшити асортимент продукції, що не містить пластику, та зміцнити позиції на ринку, зокрема шляхом експансії у США.

З моменту заснування у 2014 році Notpla вдалося замінити 16 мільйонів одиниць одноразового пластику своїми екологічними рішеннями.

Компанія планує значно збільшити цей показник і досягти виготовлення понад 100 мільйонів одиниць на рік протягом наступних двох років. Їхні матеріали є повністю компостованими та не містять пластику, що вже привернуло увагу багатьох європейських ринків.

Основним компонентом упаковки Notpla є водорості, що є відновлюваним ресурсом. Використання водоростей у виробництві упаковки дозволяє зменшити залежність від одноразового пластику та скоротити обсяги шкідливих викидів у довкілля. Крім того, продукція компанії відповідає вимогам Директиви ЄС щодо одноразових пластикових виробів (SUPD), що підтверджує її екологічну чистоту.

Співзасновники Notpla Родріго Гарсія Гонсалес та П’єр Пасліє зазначають, що нові інвестиції дозволять компанії продовжувати інновації у сфері стійких матеріалів і суттєво прискорять їхній вихід на нові ринки.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: