НОВИНИ

Стартап створив інноваційний цукор із відходів яблук та груш

28.06.2024 18:20
7

Нідерландська компанія Fooditive, що спеціалізується на виробництві рослинних інгредієнтів, представила новітній підсолоджувач Keto-Fructose, створений з яблук і груш. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Наразі цей продукт проходить оцінку безпеки в Управлінні з контролю за продуктами та лікарськими засобами США (FDA) та у майбутньому планується продаватися на американському ринку.

Keto-Fructose виготовляється за допомогою унікального процесу бродіння з побічних продуктів переробки яблук і груш, що дозволяє замінити звичайний цукор у різноманітній продукції, включаючи шоколад, випічку, фруктові начинки, глазурі та напої. 

За словами виробника, підсолоджувач зберігає всі основні функціональні характеристики цукру, при цьому має надзвичайну солодкість і не впливає на смак, текстуру або термін зберігання продукції.

“Ми розуміємо виклики, пов’язані з заміною цукру, і підкреслюємо, що ефективність альтернативи цукру вимірюється не лише смаком”, – зазначає Моаяд Абушохедім, генеральний директор Fooditive.

Зокрема, він має на увазі ширшу функціональність цукрозамінника, його екологічність на інноваційність.

Зараз розробник веде переговори з компаніями в секторі F&B, щоб представити інноваційний підсолоджувач ширшій аудиторії. Також Fooditive планує інтегрувати розробку у ширший перелік продуктів.



Перегляди: 35
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: