АНАЛІТИКА

В Україні зросли ціни на консерви

28.03.2024 09:03
5

Із початком війни ціни на консерви ростуть без упину. Сардини та шпроти із ходового товару, який раніше просто купували до столу, тепер стали святковою стравою. Навіть кабачкова ікра незабаром перекочує із буденного до святкового меню. Про це повідомляє Today, пише agronews.ua.

Рибні та овочеві консерви українці завжди охоче включали до свого меню. А з початком війни консерви стали обов’язковим атрибутом у кожному домі. Українцям радять мати хоч якийсь запас консервів у бляшанці на випадок форс-мажорних обставин.

Однак ціни на таку їжу із кожним місяцем “кусаються” дедалі сильніше. Кабачкова ікра в півлітровій тарі вже вартує стільки, скільки до війни коштувала невелика баночка червоної ікри. А ціни на сардини та шпроти також тепер для багатьох стали недосяжними.

У березні 150-грамова баночка шпротів марки Аквамарин зросла порівняно з лютим на 42 копійки. В лютому її можна було придбати в середньому за 72,73 грн, а тепер доведеться віддати 73,15. Зростання начебто й невелике, однак воно безупинне, і через це дедалі більше дається взнаки.

А от сардини у березні навіть трішки подешевшали. Так, за баночку вагою 230 грамів у лютому треба було віддати 63,83 грн, а в березні така сама коштує 62,46 грн.

Та найбільше зростає вартість кабачкової ікри. Продукт, який раніше купували в магазинах “про всяк випадок” і “заодно” з іншими товарами, поступово перетворюється на справжній делікатес. Сім’я з невисоким достатком вже може собі дозволити таку покупку не щодня. Порівняно з лютим 440-грамова баночка ікри підскочила в ціні на 5,6 гривні: із 66,39 грн до 71,99. Це дуже істотне підвищення.



Перегляди: 592
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: