АНАЛІТИКА

В Україні зросли ціни на деякі зернові

27.03.2024 08:01
2

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період 18 – 25 березня, пише agronews.ua.

Протягом минулого тижня вартість кукурудзи відображала укріплення на тлі експортного попиту та стримуванням пропозиції з боку аграріїв. На ринку продовольчої пшениці внаслідок дефіциту пропозиції прослідковувалося зростання, а індикативи на фуражне зерно залишалися здебільшого на попередніх рівнях із кореляцією до зниження.

«Хоча ціни на фуражне зерно залишаються під тиском значної пропозиції старого урожаю, їх підтримці сприяє підвищення курсу долара і прогнози щодо меншого врожаю в новому сезоні. На олійному комплексі також відбулося зростання цін, яке спричинене активізацією попиту з боку переробників, щоб забезпечити власні потужності сировиною на найближчі 3-4 місяці. Також підтримку цінам надавала стабільна, а подекуди висхідна вартість на олію», – зазначають аналітики УУБ.

Цінові індикативи AgroMarket UUB станом на 25 березня:

  • кукурудза – 5 076,89 грн/т (+0,63%);
  • пшениця 2 класу – 6 617,24 грн/т (+0,47%);
  • пшениця 3 класу – 5 986,64 грн/т (-0,08%);
  • пшениця 4 класу – 5 212,98 грн/т (-0,16%);
  • соя – 16 610,97 грн/т (+0,04%).

На світовому ринку минулого тижня спостерігався висхідний рух цін на зерно , в той час, як соєві боби та соєвий шрот намагалися зберегти свій приріст, завершивши тиждень майже без змін. Соєва олія зазнала помітного стрибка цін, підкріпленого підйомами в комплексі рослинної олії та енергетичному секторі.

«Керовані грошові фонди продемонстрували чистий інтерес до купівлі майже всіх товарів із помітним скороченням коротких позицій щодо соєвої олії. Зараз увага ринку зосереджена на прибутковості врожаю в США, що визначатиме наміри посіву та потенційно призведе до значної волатильності під час публікації важливих звітів найближчого тижня», – додають аналітики УУБ.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм –AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».



Перегляди: 4790
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: