НОВИНИ

В Україні знизилися ціни на ранню капусту

18.05.2023 07:02
kapusta-e1684242916295

Учасники ринку вважають зниження цін на ранню капусту в Україні цілком закономірним явищем, адже до продажу вже долучилися практично всі південні регіони країни, також поставки ранньої капусти регулярно здійснюються із Закарпаття. Про це повідомляють аналітики EastFruit, пише  agronews.ua.

Так, станом на 16 травня, українські виробники відвантажували ранню капусту по 45-56 грн/кг ($1,23-1,53 /кг), що в середньому на 19% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зазначається, що з початку травня ціна на ранню капусту на українському ринку зростала, що було зумовлено так званим періодом міжсезоння. Тоді пропозиція капусти суперранніх сортів скорочувалася, а масове постачання продукції більш пізніх сортів ще не почалося.

«Сьогодні ж пропозиція ранньої капусти на ринку країни стрімко зростає, що, попри досить високий попит, змушує фермерів знижувати ціни на свою продукцію», – відмічають аналітики, додавши, що в аналогічний період минулого року ранню капусту українські виробники продавали в середньому на 22% дешевше, ніж сьогодні. Цю ситуацію ключові гравці ринку пов’язують з більш сприятливими погодними умовами минулої весни.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: