АНАЛІТИКА

В Україні змінилися ціни на тепличні томати

01.06.2024 07:09
2

Цього тижня в Україні знову зросли ціни на тепличні томати. За словами учасників ринку, через обмежену пропозицію даної продукції попит на тепличні томати дещо підвищився, завдяки чому виробники томатів отримали можливість підвищити відпускні ціни на свою продукцію. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Так, після незначного спаду цін на початку робочого тижня ціни на томати в українських тепличних комбінатах сьогодні знову підвищилися до 60-75 грн/кг ($1,48-1,85/кг), що в середньому на 13% дорожче, ніж тижнем раніше.

Причиною зростання цін на тепличні томати експерти називають скорочення обсягів пропозиції даної продукції на ринку, не лише з місцевих тепличних комбінатів, а й суттєве зменшення постачання томату із зовнішнього ринку. Також підтримку цін надавав стабільний попит на цю продукцію з боку оптових компаній та роздрібних мереж.

При цьому, попри чергове подорожчання, тепличний томат в Україні сьогодні надходить у продаж у середньому на 15% дешевше, ніж наприкінці травня минулого року.



Перегляди: 1463
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: