ВАЖЛИВО

В Україні змінять процедуру бронювання військовозобов‘язаних працівників 

11.06.2022 14:07
ato_vidpustka

Проблеми пролонгації та повторного бронювання вже заброньованих робітників обговорювали на нараді Міністерства агрополітики і продовольства разом з профільними організаціями, представниками Всеукраїнської Асоціації Громад та Всеукраїнського Конгреса Фермерів. Повідомляє agronews.ua.

Зміни до процедури бронювання

Не для всіх галузей агросектору передбачено можливість укладення мобілізаційних угод. А це, своєю чергою, позбавляє можливості здійснити бронювання необхідних працівників.

Тому представники Міністерства аграрної політики та продовольства України намагались в робочому порядку обговорити можливість внесення змін до порядку бронювання. Проте Міноборони вважає недоцільними такі обговорення.

 ✅ У зв’язку з цим Міністр агрополітики планує підняти питання щодо внесення змін до процедури бронювання на рівні уряду. Результати  будуть повідомлені додатково.

Безпідставні відмови в бронюванні

Під час нової процедури бронювання, аграрії стикнулись з тим, що військкомати на місцях по-своєму трактують критерії й вимоги до порядку бронювання. 

Виконання певних таких вимог (додаткове витребування витягу з наказу Мінекономіки, надання оригіналу військового документу, особиста присутність представника відділу кадрів, тощо) не завжди є можливим. 

Серед іншого, зафіксовані непоодинокі випадки відмови в бронюванні навіть за наявності повного пакету документів при дотриманні всіх вимог процедури.

 Щоб вирішити проблему безпідставних відмов бронювання та витребування додаткових документів, буде підготовано звернення до Міноборони з проханням офіційного роз’яснення проведення процедури бронювання та доведення його до відома всіх військкоматів.

???? ВАЖЛИВО: Відтепер отримати інформацію з питань бронювання військовозобов’язаних можна за телефоном гарячої лінії Мінагрополітики 0-800-215-010.

Читайте також: Всеукраїнська асоціація громад провела дослідження щодо потреб громад під час війни



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: