АНАЛІТИКА

В Україні злетіли ціни на моркву

16.05.2023 09:07
1524

В Україні злетіли ціни на моркву. Більше того, популярний овоч стає дефіцитом. На сьогоднішній день запаси минулорічної моркви в українських господарствах фактично вичерпані, через що фермери продовжують підвищувати відпускні ціни. Попит на моркву, як і раніше, високий, оскільки це один з основних овочів борщового набору. Повідомляє biz.today.ua., пише agronews.ua.

Вартість моркви в Україні в середньому в 2,5 рази вища, ніж у травні минулого року. Лише з початку поточного тижня ціна на моркву врожаю 2022 року зросла у середньому на 10%.

Кілограм моркви у супермаркетах в середньому коштує 60 грн. Моркву нового врожаю можна купити місцями за 50 грн/кг, але сезон лише розпочинається.

Більшість фермерів не виключають подальшого подорожчання овочів. Свою думку вони аргументують фактичною відсутністю вільних обсягів моркви в українському господарстві. При цьому компенсувати дефіцит пропозиції цього коренеплоду за рахунок імпортної продукції трейдерам навряд чи вдасться, оскільки запаси минулорічної моркви в основних країнах-постачальниках практично вичерпані.

Чекати на новий врожай ще потрібно мінімум місяць. Можливо, з кінця червня сезонні овочі, зокрема морква, почнуть дешевшати. Молода картопля, капуста та морква мають подешевшати наприкінці травня, прогнозують фермери.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: