НОВИНИ

В Україні запровадять географічні зазначення для спиртних напоїв

02.08.2022 18:16
0_d_850_1_d_850

Верховна Рада України прийняла за основу проєкт Закону «Про географічні зазначення спиртних напоїв». За прийняття відповідного законопроєкту №6480 у першому читанні проголосували 266 нардепів, свідчать дані на сайті парламенту, пише agronews.ua.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт розроблено на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині правової охорони географічних зазначень спиртних напоїв.

Зокрема, законом пропонується імплементувати в законодавство України положення Регламенту ЄС від 17.04.2019 №2019/787 щодо визначення, опису, представлення та маркування спиртних напоїв, захисту географічних зазначень спиртних напоїв, використання етилового спирту та дистилятів сільськогосподарського походження в алкогольних напоях.

Зокрема, передбачається:

  • визначити зміст поняття «спиртний напій» та встановити єдиний класифікаційний перелік категорій спиртних напоїв та вимог до них;
  • запровадити вимоги до спирту етилового та дистилятів, які використовуються для виробництва спиртних напоїв;
  • забезпечити дотримання правил визначення, опису, представлення і маркування спиртних напоїв, зокрема спиртних напоїв із географічними зазначеннями;
  • забезпечити дотримання вимог до офіційних назв спиртних напоїв тощо.

Автори законопроєкту зауважують, що відсутність в Україні національного законодавства щодо правової охорони географічних зазначень спиртних напоїв не дозволяє використовувати такі географічні зазначення для просування національних товарів.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: