ВАЖЛИВО

В Україні запрацював Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві

26.01.2024 16:07
Silhozp10

В Україні запрацював  Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві. За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського діяльність Фонду спрямована на підтримку дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. Про це повідомила персслужба ВКФ.

Фонд співпрацюватиме з банками щодо кредитування фермерів, які обробляють до 500 гектарів земель. Позичальники зможуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років, та обігові кошти на строк до 3 років, з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн. Гарантії Фонду матимуть позитивний вплив на розвиток земельного ринку.

Щоб отримати доступ до гарантій Фонду фермер має бути зареєстрованим в Державний аграрний реєстр.

“Ще кілька років тому ми почали шукати додатковий інструмент, щоб зацікавити банки кредитувати саме таких клієнтів. У яких часом навіть застави не вистачає для отримання кредиту. Фонд гарантуватиме перед українськими банками покриття до 50% зобов’язань по кредиту. Це хороший інструмент для невеликих аграріїв, щоб мати можливість отримувати кредити”, – наголосив Міністр.

Всеукраїнський Конгрес Фермерів вітає початок роботи Фонду часткового гарантування кредитів в сільському господарстві! Це перемога для всіх малих фермерів, яких ми саме і представляємо. Дуже часто банки відмовлялись працювати з малими фермерами, оскільки вони не мали достатньої застави для отримання кредитів. Власне Фонд часткового гарантування кредитів покликаний бути тим інструментом, який дасть можливість залучати кредити.


Перегляди: 376
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: