НОВИНИ

В Україні викрили підпільне виробництво контрафактних продуктів харчування

30.05.2024 13:17
5

Ділки організували повний цикл виробництва контрафактної кави, спецій та інших продуктів українських та світових брендів з низькоякісної сировини. Ця діяльність могла негативно вплинути на стан здоров’я споживачів. Про це повідомляє Нацполіція, пише agronews.ua.

Дохід від підпільної оборудки приносив «бізнесменам» близько мільйона гривень на місяць. Готову продукцію вони продавали оптом в інтернеті та у торговельних точках на ринках Миколаївської та Херсонської областей. Пробні зразки потенційним замовникам також розсилали через поштові відправлення.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань встановили особи і роль кожного із злочинців в процесі виготовлення, пакування, зберігання, транспортування та збуту контрафакту. 

У результаті обшуків на складах, підпільних виробництвах і торговельних точках зловмисників слідчі Нацполіції вилучили лінію з виробництва та контрафактну продукцію на загальну суму 4,5 мільйонів гривень. 

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора п’яти учасникам злочинної групи слідчі повідомили про підозри за ч. 3 ст. 229 Кримінального Кодексу України – незаконне використання знака для товарів і послуг організованою групою, що завдало збитків в особливо великих розмірах.



Перегляди: 59
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: