НОВИНИ

В Україні виготовляють кондитерські шедеври

31.03.2021 11:03
fctqzl

Українські кондитери печуть такі солодощі, що світова преса відзначає їхні роботи. При чому дехто робить свої шедеври просто вдома на кухні. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Христина Дольник славиться своїми тортами. Вона пропрацьовує найменші деталі. Це помітила й англійська преса та надрукувала про неї статтю. Спочатку всі захоплювалися “акваріумними” тортами. Потім, підписники хвалили торт-корабель, який хоч і з шоколаду, але нагадує справжній

“Мені потрібні були чіткі креслення. Я їх знайшла на сайті про кораблебудування”, – каже Христина Дольник. 

Торт кондитерка продала за тисячу доларів. А тепер клієнти просять торти у формі персонажів з мультфільмів та фільмів. Бо прискіпливіше за Христину, ніхто їх не робить. Тепер кондитерка готує корінь мандрагори, який є у фільмі про Гаррі Поттера. Все з шоколаду. Його ціна буде близько п’яти тисяч гривень. У шоколадний горщик закладає коржі. Перемащує масляним кремом – вийде київський торт. Весь процес з декором займає два дні роботи. Жінка згадує, як продала свій перший торт. 

“Я його хотіла продати за 600 чи 800 гривень. І мені здавалось, що це – багато і, що люди можуть не заплатити”, – розповіла Христина Дольник. 

Працює Христина сама на своїй кухні і розширюватися не збирається. Починала з того, що їй не сподобався торт, який вона замовила для своєї дитини. Жінка за фахом – банкір. Кондитерських хитрощів навчилася сама. Тепер продає не лише торти, а й свої онлайн уроки з випічки. Замовлень стільки, що рідні мистецьких витворів жінки не їдять. 

“Зазвичай обрізки залишаються. У мене немає часу зробити для родини торт”, – каже Христина. 

Бувають такі замовлення, які Христина відмовляється виконувати навіть, коли їй пропонують великі гроші. “Відмовилась робити торт-вагіну. Я роблю робити все реалістично, а у мене вдома взагалі-то дитина живе”, – каже кондитерка. 

Інна Сонцева – не менш відома українська кондитерка. Починала свій бізнес теж без грошей на дорогі інгредієнти і без вчителів.

“Я – мама, яка у декреті почала пекти торти для своєї дитини”, – каже Інна Сонцева. 

З роками все переросло в успішний бізнес. Нині Інна працює над тортом, яким можна буде нагодувати сотню людей. Ціна – близько сорока тисяч гривень. На декор подібних тортів іноді потрібно витратити тижні роботи. Торт, який Інна продала за 120 тисяч гривень, господарі навіть заборонили показувати. Він був три метри заввишки.

“Ми підписували договір, що я не маю права публікувати його на своїй сторінці в мережі”, – каже Інна. 

Найбільше Інну розчаровує те, коли її торти неправильно подають у ресторанах. “У мене є правило: всі великі торти, які мені замовляли, я виношу в зал самостійно”, – розповідає Інна Сонцева.

Нагадаємо, що на Закарпатті розробили пісне меню солодощів.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: