НОВИНИ

В Україні врожай овочів відкритого ґрунту прогнозується пізніше звичайних термінів

27.05.2023 16:12
vegetables-3727960_1280-920x612

Нині погода не дає достатньо сприятливих умов для врожаїв. З іншого боку, рясні опади, що заважали сіяти, позитивні для росту рослин Через загрозу пізніх заморозків цього року українські фермери не поспішають висаджувати розсаду томатів, огірків та інших культур у поле, повідомляє AgroTimes із посиланням на директора Інституту зернових культур НАНУ Владислава Черчеля, пише agronews.ua.

Зазвичай у такий час висаджують уже розсаду помідорів, але залишається небезпека заморозків, досить холодно. Щодо гарбузових – вони люблять, щоб ґрунт прогрівся до температури понад 15 градусів. Тобто ще рано їх сіяти. Отже, ми очікуємо, що врожай як помідорів, так і огірків та інших культур буде пізніше за звичайний, – зазначив він.

За минулі десятиліття українці вже звикли, що міжсезоння не буває, зима одразу переходить у літо наприкінці квітня – на початку травня. Минулі чотири роки ситуація дещо скоригувалася, погода не дає настільки сприятливих умов для врожаїв. З іншого боку, рясні опади, що заважали сіяти, позитивні для росту рослин. Щоправда, вони сприяють зростанню не лише культурних рослин, а й бур’янів.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: