НОВИНИ

В Україні від рук окупантів масово гинуть тварини з зоопарків

25.08.2022 18:18
pasted-image-0-2_965x0

В соцмережах закликають підтримати тварин, долучаються й популярні актори, ведучі та музиканти. Оскільки зоопарки  – в катастрофічній ситуації.  З початком бойових дій звіринці вимушено закрилися, але найбільша проблема – у відсутності харчів, ліків та обігріву. Без допомоги людей тварини не здатні евакуюватися, здобути їжу чи зігрітися. Зоопарки, а надто на оточених рашистами територіях, благають про допомогу.  Поо це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.

Зоопарк “12 місяців”

“Тварини гинуть від голоду, харчуються “залишками від залишків”, немає електрики та дизелю для підігріву, під час бомбардувань  – калічаться від паніки, навіть немає ліків приспати тих, хто страждає найбільше” – розповідає засновник зоопарку “12 Місяців” на Київщині Михайло Пінчук. Під’їхати до зоопарку важко, бо мости підірвані, а окупанти не пропускають волонтерів з продовольством.

Реабілітаційний центр для великих хижаків у Василівці

У Василівці, що на Запоріжжі – “зеленого коридору”, аби доправити дизель та корми, потребує реабілітаційний центр для великих хижаків. “Два тижні окупації, 200 мешканців, ми уже пережили кілька днів справжнього голоду. Їжі дедалі менше, постійні обстріли. А наш зоопарк споживає свіжого м’яса по 200 кілограм на день – це більше за Київський та Рівненський  зоопарки разом,” каже власник зооцентру Олександр Пилишенко.  

Миколаївський зоопарк

У Миколаївському зоопарку чотирилапих посадили на вимушену дієту, урізали раціони наскільки це можливо – розповідає директор Володимир Топчій. “Маємо 4000 голів тварин, прогодувати допомагають городяни та волонтери, отримали вантаж із сухим коромом та ліками із Європи. Усі працівники зоопарку – виходять на роботу. А деякі буквально живуть на робочому місці” 

Перерахувати гроші, аби допомогти цим та іншим українським звіринцям у соцмережах закликають й українські селебрітіс. Акторка Ольга Сумська, ведучі Ігор Кондратюк, Ольга Грицик, Лада Тесфайє, Юлія Янчар, співак Тарас Тополя, співачка Laura Marti, ведучий і музикант Микола Сєрга.  Зробити це можна, наприклад, через сервіс онлайн-платежів Portmone. У розділі “Благодійність” представлені реквізити зоопарків по всій країні та фонду, що опікується тваринами. Усі внески без комісій, а перелік бенефіціарів постійно поповнюється. 



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: