ВАЖЛИВО

В Україні в елеваторній галузі дефіцит працівників

31.08.2023 11:00
IMG_7478

Регіональний директор елеваторного господарства ГК «Прометей» Дмитро Максименко розповів, що 90% кваліфікованих спеціалістів, які необхідні для ефективної роботи елеваторів в жнива, пішли в лави ЗСУ. Повідомляє  Elevatorist.com, пише agronews.ua.

«Це кваліфіковані спеціалісти, які дуже важливі, — сушильні майстри, звичайні майстри, що керують процесом. Також не вистачає кваліфікованих механіків, електриків», — розповів він.

Дмитро Максименко зазначив, що скоро почнеться збирання соняшника і кукурудзи, і на елеваторах ще більш відчують нестачу операторів зерносушарок.

В ГК «Прометей» розповіли, що звертаються до колишніх електриків, слюсарів, які мають потрібні знання і можуть підтримувати роботу обладнання на зерносховищах.

«В кількох областях, де є наші елеватори, ми познаходили колишніх працівників, які ще можуть працювати. Це ж механізація, електрика — часто десь щось «вилітає», на 100% стабільну роботу передбачити не можемо, оскільки все залежить не тільки від людського фактора, але ще й від якості запчастин, матеріалів, технічного обслуговування і ремонтів», — розповів Дмитро Максименко.

За словами учасників ринку, практику залучення колишніх працівників широко використовують на елеваторах, на борошномельних підприємствах і загалом в аграрній галузі. Але не всі пенсіонери можуть виконувати важку роботу, тому тут кількість кандидатів теж обмежується.

В ГК «Прометей» елеватори знаходяться поруч одне він одного, в сусідніх районах, тому на підприємствах створити «мобільні бригади», які мають можливість обслуговувати ближчі підприємства компанії.

«Є навіть моменти, що механік, електрик і майстер працюють на 2-3 елеватори. Сьогодні тут, завтра там, —  де поломка, де потрібне технічне обслуговування. Вони можуть в будь-який момент не в збиток основній роботі поїхати і усунути проблему на сусідньому елеваторі», — каже Дмитро Максименко.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: