ВАЖЛИВО

В Україні удосконалили механізми протидії рейдерству

14.05.2022 13:19
zahruzheno-2-1-623x370

Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт №3774 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству». Про це повідомляє пресслужба парламенту, пише agronews.ua.

Зокрема, Мін’юст отримає право забороняти проведення реєстраційних дій на період розгляду скарги на реєстраційні дії (рішення). Це дозволить оперативно зупиняти розпочате рейдерське захоплення.

Також запроваджується проведення окремих реєстраційних дій через портал електронних сервісів, збільшується строк на оскарження реєстраційних дій та спрощуються вимоги до самої скарги.

Передбачається обов’язок державного реєстратора у разі виявлення ним фактів використання його ідентифікаторів повідомити про такі факти.

Запроваджується правило про те, що правочин про розірвання договору оренди землі сільськогосподарського призначення, за яким орендарем є юридична особа, проголошується за замовчуванням значним, тобто потребує попереднього рішення загальних зборів учасників про надання згоди на його укладення.

Законопроєкт удосконалює правила підписання рішень загальних зборів учасників юридичної особи, встановивши, що протокол зборів стосовно зміни керівника має бути підписаний учасниками, які голосували за відповідне рішення та голосів яких достатньо для його прийняття.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: