АНАЛІТИКА

В Україні суттєво подешевшала черешня

24.06.2022 08:06
6050c9e7f4440c7e3fb09661ae00eb75

В Україні стрімко дешевшає черешня — садівники змушені знижувати ціни, вони вже нижчі на 25%, ніж були рік тому. Про це повідомляють аналітики EastFruit, пише agronews.ua.

Основною причиною зниження цін аналітики називають об’ємну, всупереч очікуванням, пропозицію. 

«Крім того, покупці нерідко виявляються незадоволені якістю пропонованої продукції, що також негативно позначається на цінах. У сформованих умовах великим садівничим господарствам вдається відвантажувати черешню не дорожче 25-45 грн/кг ($0,85-1,54/кг), що в середньому на 30% дешевше, ніж тижнем раніше», — йдеться в повідомленні.

Іншим фактором зниження цін називається обмежений доступ до ринків реалізації. Як відомо, основне виробництво черешні зосереджено в Запорізькій і Миколаївській областях, які на сьогодні частково окуповані і практично не мають можливості відвантажувати свою продукцію в інші області.

«Таким чином, на цей момент ціни на черешню в Україні вже в середньому на 25% нижче, ніж у другій половині червня 2021 року. При цьому виробники підкреслюють, що поки далі знижувати ціни не мають наміру, оскільки реалізація за нижчими цінами, на їхню думку, недоцільна. Вони зізнаються, що в такому випадку вони не можуть покрити повною мірою навіть витрати на виробництво. Більш того, українські садівники не впевнені, що зниження цін призведе до підвищення темпів збуту даної продукції», — відзначають аналітики.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: