НОВИНИ

В Україні стрімко дорожчають життєво важливі ліки

02.08.2022 07:14
aptrebdor02082018-teaser

Реформа Міністерства охорони здоров’я позначилася на вартості антибіотиків, які лише за липень зросли на величину від 15 до 60%. Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомила Голова підкомітету Комітету Верховної Ради із захисту прав людини Ірина Суслова., пише agronews.ua.

На її думку на ціну препаратів вплинув підвищений попит та дефіцит.

Це набагато швидше та вище, ніж зростають ціни на продукти. Експерти пов’язують таке нестримне зростання вартості цих медичних препаратів із трьома причинами.

Станом на липень 2022 року ціни на антибіотики в Україні в середньому підвищилися на 15-20%, а іноді на 60%. Це пов’язано із реформою Міністерства охорони здоров’я, яка вводить із серпня. Вона передбачає обов’язковий електронний рецепт для придбання антибіотиків в аптеках.

Дізнавшись, що з серпня вже не можна буде придбати антибіотики без рецепта, українці кинулися до аптек “затарюватися” всім, що доступно. Це викликало ще більший дефіцит того, що й так зараз нерегулярно надходить на ринок фармацевтичних препаратів.

Окрім підвищеного попиту ціни на антибіотики формуються також під впливом курсу долара. Так, якщо у травні-червні можна було купити імпортні медпрепарати за курсом 29,25 грн, то вже з 21 липня доводиться платити за них за курсом 36,6.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: