НОВИНИ

В Україні стрімко дешевшає капуста: причини

02.02.2023 07:11
135-1

У зв’язку зі стрімким зниженням якості білокачанної капусти у сховищах українських виробників, місцеві фермери цього тижня стали масово знижувати ціни на цю продукцію, повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Іншим чинником, який негативно впливає на відпускні ціни в даному сегменті, стало зниження попиту на капусту на українському ринку.

Варто зазначити, що ті виробники, які ще перед Новим роком прийняли рішення призупинити продаж білокачанної капусти, відкрили сховища, і пропозиція даної продукції на ринку значно збільшилася, що також сприяло зниженню відпускних цін. Так, сьогодні вартість білокачанної капусти на українському ринку впала до 6-8 грн/кг ($0,16-0,22/кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж тижнем раніше.

При цьому ціна на білокачанну капусту в Україні вже в середньому в 1,5 раза нижча, ніж наприкінці січня минулого року. За словами ключових гравців ринку, спад попиту на капусту та зниження цін на неї характерні для даного періоду часу, і, швидше за все, торгівля в даному сегменті активізується лише до кінця лютого. При цьому тимчасове підвищення цін на білокачанну капусту буде можливим лише при ускладненні погодних умов та суттєвому зниженні середніх температур повітря.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: