НОВИНИ

В Україні скасовано ветконтроль транзитної агропродукції з України до Польщі

10.03.2023 17:19
auto-zalizn

Ветеринарний контроль української агропродукції, що слідує транзитом через Республіку Польща до портів Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце, Щецин чи до інших країн, скасовано з 9 березня 2022 року. Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, пише agronews.ua.

«Cпрощена процедура діятиме в усіх пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, які працюють на пропуск вантажного транспорту», — запевняють у міністерстві. 

В пункті пропуску представник Держмитслужби України проставлятиме в накладній CMR додаткову печатку у графі 2, у разі якщо такий вантаж слідує транзитом до польських портів чи інших країн. Необхідність проставлення додаткової печатки визначається представником Держмитслужби України відповідно до переліку товарів (кодів) та одержувача, зазначеного в накладній CMR.

Перевізник має пред’являти інспекторам митниці Республіки Польща міжнародну накладну CMR з додатковою печаткою.

«Якщо в графі 2 накладної CMR буде відсутня додаткова печатка, а товар підпадає під перелік товарів (кодів) та слідує транзитом через Республіку Польща, польська сторона залишає за собою право повернути таку вантажівку на територію України», — підкреслили у міністерстві. 

Також на польській стороні вантажівки з транзитним товаром після прикордонного і митного контролю будуть опломбовуватись.

«У разі, якщо в залізничній накладній (SMGS, або CIM, або CIM/SMGS) буде вказано отримувача, що знаходиться у порту Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце, Щецин чи в інших країнах членах ЄС, — товар не буде підпадати під ветеринарний контроль з боку Республіки Польща», — додали у відомстві. 

У разі, якщо товар слідує транзитом через Польщу, але в накладній зазначено отримувача, який здійснює перевантаження на території Республіки Польща з вагонів українського стандарту в європейські, застосування спрощеної процедури можливе при пред’явленні договору (або іншого документу) з європейським перевізником, що засвідчує, що цей вантаж їде транзитом у польські порти чи інші країни.

«Додаткового опломбування вагонів не передбачено. Опломбування вагону, як і раніше, здійснюється відповідно до наявних технічних вимог та умов пломбування», — підсумували у міністерстві.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: