НОВИНИ

В Україні садівники для сортування яблук використовують штучний інтелект

07.08.2021 11:36
57365

Обладнання для сільського господарства постійно вдосконалюється, зокрема, завдяки розвитку цифрової індустрії та штучного інтелекту. Такі технології застосовують і в українських господарствах. Наприклад, модернізоване обладнання компанії “Сади Дніпра” (UApple) може робити до 80 фото кожного яблука чи груші, що дозволяє сортувати фрукти набагато ефективніше. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

У процесі сортування є багато нюансів. Дефекти фруктів можуть бути досить різноманітними. Наприклад, з допомогою технологій попередніх поколінь практично неможливо відрізнити “гірку ямчастість” яблука від незначного механічного пошкодження, але це вже різні класи продукту.

Нове ж обладнання з інфрачервоною камерою розрізняє ці та інші пошкодження.

сортування яблук

“Сади Дніпра” запроваджують на своїй лінії технологію інтелектуального сортування. Ми покращимо фотоаналізатор лінії – її “мозок”, ту систему, яка “сканує” фрукт за кількома параметрами. Буде вдосконалено здатність лінії розпізнавати дефекти яблук, а також груш, перший урожай яких зберемо вже наступної осені. Компанія замовила новий модуль, основу якого складає кольорова та інфрачервона камери”, – повідомили на сторінці компанії у Facebook.

Це революційна система технічного зору, яка зможе надати 80 фотографій кожного яблука високої чіткості, а також аналізувати кожну нерівність яблука на його шкірці і навіть під нею. Таким чином, “Сади Дніпра” зможуть гарантувати ще більш високу якість яблук своїм замовникам з більш ніж 20 країн світу.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: