АНАЛІТИКА

В Україні різко знизилися ціни на полуницю

13.05.2024 17:17
1

В Україні на минулому тижні різко знизилися ціни на суницю садову (полуницю) з місцевих господарств. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Основною причиною ситуації, що склалася, експерти називають, насамперед, стрімке збільшення пропозиції цієї ягоди з господарств західних областей. Попит же при цьому виробники характеризують як невисокий. У результаті, в умовах жорсткої конкуренції садівники змушені були значно знизити ціну на цю швидкопсувну продукцію.

Ще напередодні минулих вихідних суницю садову з плівкових теплиць фермери відмовлялися продавати дешевше 60 – 100 грн/кг ($1,52-2,54/кг). Але вже на початку минулого тижня, коли південні та західні області розпочали збирати ягоду у відкритому ґрунті, ціни впали відразу на 40% – до 35-60 грн/кг ($0,89-1,52/кг).

При цьому варто враховувати, що наразі пропозиція місцевої суниці садової на українському ринку ще не досягла свого піку, а більш масово збір цієї ягоди почнеться ближче до кінця поточного місяця. Зазначимо, що наразі ціни на суницю садову вже опустилися нижче рівня минулого року.

Відзначимо, що в аналогічний період минулого року, пропозиції суниці садової на українському ринку були значно нижчими, ніж сьогоднішні, зважаючи на досить пізній початок сезону реалізації. В результаті, відпускні ціни на суницю садову в Україні були в середньому на 40% вищими, ніж сьогодні.



Перегляди: 196
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: