НОВИНИ

В Україні рекордно зросли ціни на огірки

05.04.2022 09:00
ogurc4ikinews2

В Україні продовжують швидко зростати ціни на тепличні огірки. При цьому, порівняно з попереднім тижнем, темпи подорожчання в даному сегменті прискорилися в кілька разів. Про це повідомляє Сегодня, пише agronews.ua.

Вже першій половині тижня умовах високого попиту над ринком сформувався дефіцит пропозиції даних овочів. Постачання імпортного огірка суттєво знизилися через логістичні проблеми, при цьому через високі фінансові ризики імпортери відмовляються поставляти цю продукцію на український ринок, незважаючи на стійку динаміку зростання цін на огірки на внутрішньому ринку.

Так, тільки з початку тижня тепличні огірки зросли в ціні в середньому на 17%, і сьогодні надходять у продаж по 65-100 грн/кг ($2,22-3,42/кг). За словами представників тепличних господарств, окрім підвищеного попиту в даному сегменті, скорочення пропозиції цієї продукції з українських комбінатів також стимулює зростання цін на огірок. Пов’язано це з тим, що через похолодання темпи дозрівання огірка в теплицях суттєво сповільнилися, що спричинило зниження вибірок у господарствах.

Зазначимо, що на даний момент тепличний огірок в Україні вже надходить у продаж у середньому в 1,6 раза дорожче, ніж на початку квітня минулого року. При цьому більшість ключових гравців ринку сходяться на думці, що чергове подорожчання в даному сегменті може бути тимчасовим явищем.

Постачання тепличного огірка з основних регіонів виробництва на поточному тижні почали налагоджуватися, як тільки встановиться тепла погода, вибірки огірків у місцевих тепличних комбінатах почнуть збільшуватися, що призведе до зниження відпускних цін у даному сегменті.

Читайте також: Один з регіонів цілком заборонив продаж алкоголю.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: