НОВИНИ

В Україні рекордно подорожчали сосиски

17.01.2023 10:11
28

Українські супермаркети неприємно здивували оновленими цінниками на сосиски, кілограм яких коштує дорожче, ніж кіло свинячої грудинки чи нашийка. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін, пише agronews.ua.

За минулий рік ціни на супермаркетах зробили рекордний ривок на багато продуктів харчування. Зокрема, сильно подорожчала м’ясна продукція, така як ковбаса або сосиски. Якщо раніше останні були доступні практично всім, то зараз поласувати продуктом по кишені не кожному.

Так, станом на 14 січня сосиски торгової марки “Алан” яловичі в середньому продаються по 115,42 гривні за 350 грамів. Якщо порівняти з грудневими цінниками, то продукт трохи подешевшав, але при цьому залишається дорогим. В той самий час за кіло сосисок “Бащинський” філейні в середньому доведеться викласти 204,26 гривні. Із грудня продукт подорожчав майже на 13 гривень.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Примітно, що кілограм свинини зараз коштує дешевше за сосиски. Так, грудинку можна купити в середньому за 177,08 гривні за кіло, лопатку – за 165,51 гривні, а ошийок – 202,25 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: