АНАЛІТИКА

В Україні рекордно подешевшали деякі овочі

08.02.2024 07:06
1

В перші місяці 2024 року український ринок овочів борщового набору продемонстрував помітне зростання цін на фоні попереднього року, окрім кількох стратегічних винятків, як морква та ріпчаста цибуля, які, навпаки, подешевшали. Про це повідомляє РБК-Україна, пише agronews.ua.

За словами керівника відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» у Львові Тетяна Попович, станом на 7 лютого 2025 року на гуртовому ринку «Шувар» ріпчаста цибуля коштує 11-15 грн за кг, тобто в 2,5 рази дешевше, ніж у лютому минулого року. Морква за рік подешевшала на 46% та коштує сьогодні 12-13 грн за кілограм.

Всі інші складові борщового набору залишаються дорожчими за минулорічний показник. Однак протягом останнього тижня спостерігалося легке зниження цін на білоголову капусту на 14%, внаслідок чого її вартість встановилася на рівні 10-12 гривень за кілограм.

Аналогічно, ціна на картоплю знизилася на 12%, тепер вона пропонується за 15-17 гривень за кілограм.

Незважаючи на це незначне подешевшання, картопля та капуста все ще коштують суттєво дорожче, порівняно з показниками лютого минулого року.

Найстабільнішим показником з початку року залишаються ціни на буряк на рівні 12-14 грн за кг, тобто на 42% дорожче, ніж на початку лютого минулого року.

Це зростання можна пояснити кількома факторами, включаючи зміни в умовах виробництва, погодні умови, а також збільшення витрат на логістику та інші складові виробничого процесу.



Перегляди: 16488
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: