АНАЛІТИКА

В Україні рекордно низькі ціни на сливу

31.07.2022 14:32
yaya-13964

Українські садівники цього тижня розпочали масову реалізацію сливи, проте ціна на неї вже мінімум удвічі нижча, ніж минулого року. Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, на даний момент слива є найдешевшим сезонним фруктом в Україні, пише  agronews.ua.

Так, виробники пропонують якісну сливу по 10-20 грн/кг ($0,27-0,55/кг), ціна на некондиційну продукцію взагалі стартує від 7 грн/кг ($0,19/кг).

Експерти нагадали, що торішній сезон масової реалізації сливи також розпочався наприкінці липня, проте тоді виробники не готові були відвантажувати дешевше за 28 грн/кг ($0,77/кг). У той же час попит на сливи досить стриманий, що чинить додатковий тиск на ціни.

«Українські садівники стурбовані — ціна на сливу вже опустилася нижче за рівень собівартості, і це на початку сезону реалізації. Для порівняння: рік тому продаж слив в Україні здійснювався у середньому в 2,2 рази дорожче, ніж сьогодні. Водночас садівники не виключають, що в міру просування збирання у садах вони будуть змушені й надалі знижувати відпускні ціни в даному сегменті», — зазначають фахівці.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: