НОВИНИ

В Україні пропонують змінити механізм закупівлі українського зерна

13.03.2023 12:05
86_main-v1643970949

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський пропонує змінити механізм закупівлі зерна в межах реалізації Grain from Ukraine. Про це він заявив під час зустрічі з в.о. керівника Департаменту логістики та публічних закупівель ООН (ВПП) Раміро Армандо де Олівейра Лопес да Сілва, повідомила пресслужба міністерства, пише  agronews.ua.

Як підкреслив М. Сольський, при проведенні весняної посівної «українському аграрію важливо знати, що він працюватиме не в збиток».

«Міністр озвучив ідею в межах реалізації Grain from Ukraine, аби проводити закупівлю зерна за такою схемою: 50% передоплати навесні – на закупівлю зернових, а другу половину – восени, вже після збирання врожаю, і за ринковою ціною», – вказується в повідомленні.

Представник ВПП зі свого боку зауважив, що організація готова долучитися до вирішення логістичних проблем експорту української агропродукції й запропонував зібрати великих гравців світового ринку, аби спробувати спільно знайти вихід.

Крім того, він підтвердив готовність ВПП розпочати проєкт з розмінування та наголосив, що вони допоможуть розмінувати не лише Харківську область, а й готові долучити до цього проєкту і Миколаївський регіон, зазначивши, що їм дуже важливо підтримувати Україну.

«Також Всесвітня продовольча програма розглядатиме інші можливі варіанти допомоги Україні», – додав представник ВПП.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: