АНАЛІТИКА

В Україні прогнозують високі ціни на яблука

07.09.2022 06:55
yabluka

Незважаючи на невтішні прогнози експертів і ситуацію, яка склалася на яблучному ринку України минулого року (а також і цьогоріч), на внутрішньому ринку ціна на фрукт буде високою. Про це розповів головний агроном компанії «Сади Дніпра» Ігор Бутковський, повідомляє проєкт «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації», пише agronews.ua.

«Є декілька варіантів розвитку подій, але я думаю, що ціна на яблука буде хороша. Одна з причин цього  полягає в тому, що в Україну не будуть завозити яблука з Польщі чи інших країн через дорогу логістику. Тож наші садівники зможуть за кращою ціною продавати свій урожай, — каже Ігор Бутковський.

Окрім того, багато виробників цьогоріч не мали змоги доглядати за своїми садами, тож якісного яблука буде небагато, а придатного для переробки — навпаки.

Водночас Ігор Бутковський вважає, що експортна ціна на яблука буде на тому ж рівні, що і зазвичай.

«Щодо експорту, то в нас є попередні домовленості, зокрема є навіть замовлення на Галу, яку ми невдовзі почнемо збирати, щоб відразу відправляти. Розмір яблук уже хороший, забарвлення також, але плоди ще тверді, адже крохмаль поки що недостатньо розпався на цукри. Тому чекаємо ще декілька днів і будемо збирати й експортувати», — каже Ігор Бутковський.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: