НОВИНИ

В Україні прогнозують суттєву зміну цін на картоплю

21.09.2022 10:15
58a4c8f873591-4a1daf_1200-14840

Зростання пропозиції картоплі на ринку призвело до зниження ціни. Водночас найближчими тижнями може кардинально змінитися ситуація на ринку картоплі в Україні. Такий прогноз надали аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти», пише agronews.ua.

«Зростання пропозиції на ринку за умови стабільного попиту призвело до подальшого зниження цін. Головною метою продавців було якомога скоріше реалізувати наявні обсяги картоплі, бо якість більшості запропонованої продукції відзначалася як низька», — розповіли аналітики.

Як зазначається, збір врожаю картоплі у професійних господарствах впродовж поточного тижня продовжувався у всіх регіонах України, хоча дощові погодні умови, особливо у західному регіоні країни, суттєво заважали збиральній кампанії.

«Ціни на продукцію будуть знижуватись тільки до певної межі, а коли продавці завершуватимуть реалізацію неякісної картоплі, дуже ймовірно встановлення нових позитивних цінових тенденцій у цьому сегменті ринку», — прогнозують аналітики.

За даними Мінфіну, середня роздрібна ціна картоплі по Україні наразі 12,3 грн/кг. Водночас на гуртовому ринку «Шувар» у Львові ціна на овоч коливається від 4 до 5 грн/кг.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: