Незважаючи на стабільно невисокий попит на столові буряки, українські фермери починають підвищувати відпускні ціни на цю продукцію. Про це повідомляє east-fruit, пише agronews.ua.
«Головною причиною подорожчання столових буряків більшість виробників називають обмежену пропозицію даного коренеплоду на ринку, а також зниження валового збору культури у поточному сезоні», – йдеться в повідомленні.
За даними щоденного моніторингу проєкту EastFruit, лише з початку цього тижня столові буряки на українському ринку подорожчали в середньому на 17%. Тож, вже сьогодні основні угоди з продажу цього коренеплоду укладаються по 6-8 грн/кг ($0,23-0,31/кг) залежно від якості, обсягу партії та регіону.
При цьому більшість представників оптових компанії та роздрібних мереж не поспішають закуповувати столові буряки за такими цінами. На сьогоднішній день активного продажу в даному сегменті практично немає і ринок перебуває в стагнації. Але українські виробники не збираються переглядати відпускні ціни у бік зниження, воліючи утримуватись від продажів, і основний обсяг закладають у сховища.
«Таким чином, на даний момент українські виробники пропонують столові буряки в середньому в 2,2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Однак навіть у таких умовах багато фермерів вважають за краще утримуватися від активних продажів в очікуванні подальшого цінового зростання в даному сегменті», – відзначають аналітики проєкту.
Читайте також: Чи дорожчатиме олія надалі.