АНАЛІТИКА

В Україні подорожчали огірки

18.11.2023 08:07
aca2197b90952d08d6b69a3db804530e_w640

Наразі на українському ринку відчувається дефіцит пропозиції якісного огірка, повідомляють аналітики проекту EastFruit. При цьому ціна на цю продукцію в Україні знову почала зростати.

За даними щоденного моніторингу проекту, на сьогоднішній день стаціонарні тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 60-75 грн/кг ($1,65-2,07/кг), що в середньому на 10% дорожче ніж тижнем раніше.

Як зазначають аналітики проекту, далі підвищувати ціну на свою продукцію українським виробникам дозволяє стабільний попит роздрібних мереж на огірок. Більшість українських рітейлів віддають перевагу саме огірку з місцевих комбінатів, навіть незважаючи на те, що ціна на цю продукцію дещо вища, ніж на імпортний огірок. Своє рішення представники мереж пояснюють дуже невисокою якістю імпортної продукції, яка помітно поступається огірку з місцевих тепличних комбінатів.

Також підтримку цін на огірок в Україні надає стрімке скорочення пропозиції цієї продукції. Більшість місцевих тепличних комбінатів фактично завершили сезон реалізації поточного обороту. При цьому, незважаючи на чергове подорожчання в даному сегменті, тепличний огірок в Україні все ж таки коштує в середньому на 20% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.


Перегляди: 121
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: