АНАЛІТИКА

В Україні подорожчала рання капуста

18.06.2022 08:07
капуста-1024x682

За тиждень рання капуста в Україні подорожчала з 20-25 грн/кг до 35-40 грн/кг через град у Закарпатті, яке стало основним виробником цього овоча за окупації Херсонщини та частини Запорізької області. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

«Так, наприкінці минулого тижня ціни на ранні сорти білокачанної капусти на українському ринку впали до 20-25 грн/кг ($0,68-0,85/кг), оскільки на той час зі своїми обсягами продукції виходили Закарпатська та Одеська області країни. Проте такий ціновий діапазон тримався лише кілька днів, а вже в середині поточного тижня рання капуста знову почала дорожчати», – зазначає видання. 

Вона також додає, що виробники із Закарпаття повідомляють про серйозну шкоду плантацій капусти від випадання граду.

«Це призвело до падіння пропозиції продукції на всій території України, оскільки саме ця область виступає одним із лідерів із виробництва ранніх сортів капусти за умови російської окупації Херсонської та частини Запорізької областей». 

Зазначається, що зараз ціни на ранню капусту в Україні підтягнулися до 35-40 грн/кг ($1,18-1,35/кг), і на ринку відразу активізувалися імпортери, що працюють з продукцією з країн ЄС та інших держав Європи. 

На думку експертів проєкту, протягом 1,5-2 тижнів виробники із західних регіонів країни мають різко збільшити пропозицію середніх сортів капусти, що очікувано призведе до падіння ціни. 

«Звісно, ​​такі очікування ґрунтуються на тому, що погодних сюрпризів найближчим часом у цій частині країни не передбачається. Інакше обвал цін може статися трохи пізніше за ці терміни, а вікно можливостей для імпорту залишатиметься на українському ринку довше», – зауважують в EastFruit.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: