АНАЛІТИКА

В Україні подешевшало м’ясо

17.04.2024 09:24
raw meat assortment - beef, lamb, chicken on a wooden board

Свинина в Україні є другим за популярністю видом м’яса після м’яса птиці. Українці споживають близько 20 кг свинини на рік. Це становить 49% загального споживання всіх видів м’яса. Про це повідомляє Хвиля, пише agronews.ua.

У квітні, порівняно з березнем, ціни на більшість видів свинини знизилися. Тільки вартість нашийка зросла – з 229,09 грн/кг до 243,00 грн/кг.

Так, за місяць свинина подешевшала:

  • грудинка – з 161,04 грн./кг до 159,82 грн./кг,
  • лопатка – зі 163,52 грн./кг до 162,60 грн./кг,
  • підчеревок – з 166,72 грн./кг до 159,63 грн./кг,
  • ребра – зі 179,15 грн./кг до 178,97 грн./кг,
  • шашлик – з 197,95 грн/кг до 195,97 грн/кг.

Більшість видів курятини у квітні порівняно з березнем також подешевшали. Тільки куряче філе стало дорожчим – середня ціна зросла зі 156,24 грн./кг до 158,95 грн./кг.

Курячі гомілки подешевшали майже на 10 гривень – з 74,38 грн./кг до 64,50 грн./кг, стегна стали дешевшими майже на 5 гривень – зі 105,28 грн./кг до 100,50 грн./кг, а вартість тушки курячою знизилася на понад 8 гривень – з 81,10 грн./кг до 72,75 грн./кг.



Перегляди: 38
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: