АНАЛІТИКА

В Україні подешевшала капуста

12.01.2024 09:07
kapusta-u-696x391

У зв’язку зі стрімким зниженням якості капусти, закладеної у сховища у 2023 році, українські виробники цього тижня стали масово знижувати ціни на цю продукцію, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Іншим фактором, що негативно впливає на ціни в даному сегменті, є зниження попиту на капусту, яке відзначається в даний час.

Внаслідок таких цінових коригувань білокачанна капуста на сьогоднішній день надходить у продаж за ціною 6-10 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Крім того, ті виробники, які ще перед Новим роком прийняли рішення призупинити продажі, відкрили сховища, і пропозиція білокачанної капусти на ринку різко зросла, що також призвело до зниження відпускних цін у даному сегменті.

Варто додати, що зараз білокачанна капуста на українському ринку коштує в середньому вже на 14% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Самі виробники відзначають, що спад попиту на капусту та зниження цін на неї характерні для даного періоду часу і, швидше за все, торгівля у цьому сегменті активізується лише до кінця лютого.

При цьому тимчасові цінові стрибки на цю продукцію будуть можливі лише при ускладненні погодних умов та суттєвому зниженні середньодобових температур.



Перегляди: 204
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: