НОВИНИ

В Україні очікується критичне падіння економіки за всю історію

01.08.2022 14:07
70_news_big-v1647268620

Падіння ВВП цього року буде найглибшим за всю історію України. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

“Воєнні дії зумовили глибокий спад економіки. Після шоку перших місяців війни вона поступово адаптується до нових умов, проте падіння ВВП у 2022 році буде найглибшим за всю історію України”, – вказали у Нацбанку.

За прогнозом НБУ, у 2022 році економіка скоротиться на третину. “Падіння економіки буде суттєво глибшим, ніж у попередні фінансові та ковідну кризи, а також кризу 2014–2015 років”, – зазначили у НБУ.

“З огляду на значні втрати виробничого та людського потенціалу відновлення економіки України у 2023–2024 роках відбуватиметься повільно (близько 5–6% на рік)”, – додали у Нацбанку.

Як зауважується, швидші темпи відновлення “неможливі без залучення значної міжнародної допомоги (зокрема аналогу “плану Маршала” для України), який у зв’язку зі значною невизначеністю як термінів, так і параметрів наразі не включено до припущень базового сценарію прогнозу”.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: