НОВИНИ

В Україні незабаром проведуть понад 370 земельних аукціонів

14.02.2024 12:30
an_post_14_02_24

На останню декаду лютого у системі Прозорро.Продажі заплановано понад 370 онлайн аукціонів із продажу та оренди земельних ділянок на суму у майже 65 млн грн. Серед організаторів, які проведуть найбільше торгів у останні дні зими, Олександрійська міська рада Кіровоградської області (37 аукціонів), Малинська міська рада Житомирської області (35 аукціонів), Острозька міська рада Рівненської області (16 аукціонів), Олексіївська сільська рада Харківської області (12 аукціонів) тощо.

Призначення ділянок та їхні площі досить різні, як і стартові ціни на торгах. Наприклад, серед найдорожих та найцікавіших земель потенційним покупцям пропонують несільськогосподарські ділянки для будівництва гаража, паркінгу та автостоянки, житлових будинків, об’єктів торгівлі тощо. Географічно ці ділянки у різних містах: Київ та Чернівці, Вінницька та Львівська області тощо.

А от сільськогосподарські ділянки громади відповідно до законодавства здають в оренду. Таких пропозицій у лютому буде ще понад 300. Зокрема, Підгаєцька міська рада Тернопільського району здає 10 га ріллі на 7 років (стартова вартість 117106 грн). А загалом міська рада планує провести 8 земельних торгів.

Ще 23 ділянки в оренду пропонують на Харківщині. Наприклад, Лозівська міська рада здає у користування 4 ділянки: 2 ділянки по 20 га, одну у 15 га та одну у 9 га. Відповідно, стартові ціни варіюються від 36,3 тис. грн до 83,7 тис. грн.   

Майданчик Української універсальної біржі запрошує агровиробників та інших підприємців до аукціонів із оренди та продажу земельних ділянок. Адже учасники на майданчику УУБ не лише мають якісну технічну підтримку для роботи з онлайн аукціонами, а й повний супровід кваліфікованих менеджерів від моменту реєстрації та подачі пропозиції і до підписання договору купівлі чи оренди.

Нагадуємо також, що відстежувати нові оголошення із продажу та оренди землі зручно з допомогою Земельного бота у Телеграмі. Користувач обирає лише потрібні параметри ділянки, а бот сам щодня моніторить нові аукціони і надсилає підписнику лише ті оголошення, де лоти із заданими характеристиками.



Перегляди: 74
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: