НОВИНИ

В Україні можуть підвищити тарифи на світло майже на 33%

22.04.2024 09:25
8

За словами нардепа Олексія Кучеренка, сьогодні бюджету не вистачає коштів. Донедавна гроші йшли з бізнесу, зараз же компанії не справляються з навантаженням. Про це повідомляє Фокус, пише agronews.ua.

Громадянам України доведеться платити за електроенергію за собівартістю, оскільки уряду потрібні кошти для відновлення енергосистеми, пошкодженої російськими обстрілами. Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань енергетики Олексій Кучеренко заявив в ефірі “Київ24”.

За його словами, розрахунки показали, що собівартість електроенергії становить 3,5 гривні, тоді як зараз за неї платять 2,64.

“Ось я боюся, що зараз уряд буде доводити до цієї собівартості. Я логіку таку розумію. Ще раз хочу сказати, мені це не подобається, але так само, я думаю, і 99% людей”, — заявив Кучеренко.

Він додав, що все ж таки розуміє, в якому становищі опинилися енергетики, “Енергоатом” і “Укргідроенерго”, чиї об’єкти зазнають руйнувань.

На сьогодні в бюджеті не вистачає коштів на покриття різниці між собівартістю електроенергії та тарифом для громадян, уточнив Кучеренко.

За його словами, донедавна кошти йшли з бізнесу, але зараз компанії не справляються з таким навантаженням.



Перегляди: 701
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: