НОВИНИ

В Україні ліквідували відомий банк

09.03.2023 12:09
bankaccount

Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ “Айбокс Банк” з 7 березня 2023 року. Про це повідомила пресслужба НБУ, пише agronews.ua.

Як повідомляється, банк позбавили ліцензії через систематичне порушення вимог законодавства у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Зазначається, що “Айбокс Банк” неналежним чином перевіряв клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру, ризик ділових відносин з якими є високим.

Також банк неналежно розробляв та впроваджував внутрішні документи з фінмоніторингу з урахуванням вимог законодавства, результатів національної оцінки ризиків та оцінки ризиків, притаманних його діяльності.

Протягом останніх двох років до банку неодноразово застосувалися заходи впливу через порушення у сфері фінмоніторингу: накладав штрафи, зупиняв здійснення окремих видів здійснюваних операцій (двічі), відстороняв посадових осіб від посади, видавав письмове застереження (двічі).

В НБУ повідомили, що кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі.

Сьогодні зранку в офісах “Айбокс-банку” тривають обшуки. Працює СБУ спільно з Нацбанком та БЕБ. Правоохоронці розслідують участь “Айбокс-банку” у відмиванні грошей грального бізнесу.

Monobank вже вирішив проблему з поповненням карток, що виникла вчора через зупинку роботи IBOX

Тепер поповнити картку готівкою можна:

  • в терміналах мережі EasyPay та City24;
  • у касах Універсал Банку, А-Банку, Укргазбанку.



Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: