НОВИНИ

В Україні хочуть легалізувати вирубку лісів

09.11.2022 08:04
ya-22662-800x600

В умовах війни та екологічного лиха, яке завдали російські загарбники, українські урядовці просувають закон, що призведе до ще більшого знищення лісів та заповідників на Київщині. Про це попереджають представники ГО «Українська природоохоронна група», пише agronews.ua.

Йдеться про законопроект №8058, який віддає повноваження представникам Офісу президента та міністерств розпоряджатися майном громад.

Після його ухвалення буде створена комісія, яка за спрощеною процедурою та без громадського обговорення буде вирішувати, кому з представників бізнесу варто дозволяти діяльність, а кому –забороняти.

Захисники природи збентежені – мовляв, таким чином під загрозою опиняються ряд екологічних зон, серед них чимало лісів та парків Київщини. Бо влада може дати дозволи бізнесменам рубати дерева та нищити довкілля для розбудови підприємств.

«Це половина лісів навколо та на території Києва – Голосіївський, Святошинський, де вже тепер досить актуальна проблема рубок. До них – природні заказники, розміщені навколо Києва – Дзвінківський та Жорнівський біля Боярки, які постійно намагаються вирубати. Також не далеко Чорнобильський біосферний заповідник, розміщений у зоні відчуження. Без громадських слухань може початися знищення лісу в рекреаційних або захисних місцях, розміщених поряд з населеними пунктами. Там і так рубають, але не рубками головного користування. Тепер можуть початися офіційно і більш масово…», – розповів кореспонденту Великого Києва біолог, представник ГО «Українська природоохоронна група» Єгор Гриник.



Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: