НОВИНИ

В Україні активно дорожчає фуражний ячмінь

20.08.2022 09:07
barley-wallpaper-plants-nature_00431355

З початку серпня в Україні поступово дорожчає фуражний ячмінь. Підтримку цінам надали девальвація гривні, зменшення кількості пропозицій на тлі стримування продажів аграріями, які незадоволені поточним рівнем цін, і деяка активізація закупівель з боку експортноорієнтованих компаній внаслідок збільшення попиту європейських імпортерів та розблокування частини чорноморських портів. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

Відзначається, що більш активне здорожчання зернової стримувало насичення ринку новим урожаєм на тлі наближення до завершення збору ранніх зернових в Україні та нестачі потужностей зі зберігання. До того ж попит переробних і тваринницьких підприємств здебільшого характеризувався як помірний, і більшість із них продовжувала закуповувати сировину лише за необхідності, вважаючи недоцільним формування великих запасів або маючи неперероблену сировину врожаю минулого року.

Так, станом на початок дня 18 серпня більшість переробників фіксують ціни попиту на фуражний ячмінь у межах 3200-4700 грн/т СРТ, тоді як на початку місяця вони здебільшого становили 2300-4100 грн/т СРТ і лише в окремих випадках сягали 4500 грн/т СРТ.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: