ВАЖЛИВО

В Україні змінилися умови оплати комуналки

21.07.2022 08:07
e81324d003c4f4351fb9a8cda5aa7cef-wide-big

Незважаючи на війну, комунальні платежі необхідно платити, проте українці можуть отримати знижку при оплаті за газ, а також деяких споживачів можуть звільнити від оплати за розподіл газу. Про це повідомили у Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), пише agronews.ua.

Під час дії військового стану плата за доставку газу не обов’язкова у випадку, якщо в ході військових дій була пошкоджена інфраструктура та облгази не можуть виконувати свої зобов’язання щодо забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи.

Крім того, оплата за доставку газу не стягується з тих споживачів, у яких був пошкоджений об’єкт газоспоживання або внутрішньобудинкова система газопостачання.

Ці два випадки є підставою для припинення нарахування плати за розподіл газу на час відсутності цілодобового доступу до газорозподільної системи.

Перерахунок здійснюють облгази на підставі інформації від аварійних та технічних служб, які складали акти про пошкодження об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Викрито масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: