НОВИНИ

В Україні заарештували 170 вагонів білоруських і російських добрив

08.02.2023 11:07
SBU-01

Арешт накладено на оптову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництвна вартістю майже 100 млн грн. Про це говориться у повідомленні Служби безпеки України, пише agronews.ua.

«Іноземну продукцію виявлено у 170 вагонах, які перебували у Миколаєві на території Морського спеціалізованого порту, що входить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. Загальний обсяг вилученого майна становить 11,8 тис. т на майже 100 млн грн. Встановлено, що залізничні контейнери з міндобривами прибули в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення та перебували в режимі «транзит», — йдеться у повідомленні.

За оперативними даними СБУ, вантаж належав двом іноземним компаніям — «Уралкалий» та «Беларуськалий».

«У подальшому власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу і одержання мільйонних прибутків, частина з яких у вигляді податків пішла б на фінансування війни проти України. У результаті слідчо-оперативних дій Служба безпеки ініціювала передачу вилученого майна в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», — додають у спецслужбі.

Кримінальне провадження було розпочато за ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів), розслідування триває.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: