У 2020/21 рр. виробництво квасолі в Україні складе 80 тис. тонн, що більше попереднього сезону на 25%. Про це розповів генеральний директор компанії «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов під час GPC Ukraine Conference, пише agronews.ua.
Він відзначив, що найдорожчою з бобових і єдиною культурою, площі під якою виросли в 2020 році є квасоля.
«В Україні квасолю вирощують переважно в західній частині України. Тут вирощується 35-40% усіх посівних площ. Пояснюється це кліматичнми умовами та близькістю до кордону, адже 70% квасолі експортується саме до ЄС», — зазначає експерт.
Сергій Феофілов додає, що квасоля має найбільшу рентабельність з усіх бобових в Україні, саме тому в цьому сезоні і були збільшені площі під цією культурою.