ВАЖЛИВО

В Україні випробували новий картопляний гаджет – килимок-калібрувальник

17.07.2020 13:32
https://agronews.ua/

У ТОВ “Бровари картопля” – базовому господарстві українського представництва нідерландської селекційної компанії Agrico – провели випробування нового гаджету для картоплярів – килимка-калібрувальника. Про це повідомляє пресслужба Української Асоціації Виробників Картоплі, пише agronews.ua.

Як зазначає в своєму профілі на Facebook ТОВ “Агріко Україна”, в Семиполках, що на Київщині, вони випробували роботу цього «диджітал інструменту».

“Голландська компанія Solentum запропонувала інструмент, за допомогою якого виробник насіння може оцінити кількість бульб тієї чи іншої фракції картоплі під час контрольного підкопування. Якщо результати показують, що розмір фракції 55+ більше, ніж 10%, виробник повинен прийняти рішення про десикацію/знищення бадилля”, – нагадують фахівці ТОВ “Агріко Україна”.

Щоб знати розмір і вагу картоплі, яку викопали, її тепер не потрібно везти в сховище, щоб поміряти і зважати. Достатньо на полі викопати 1 м насаджень, викласти на килимок-калібратор, сфотографувати – решту програма порахує за картопляра. Новий картопляний гаджет також підкаже виробнику приблизну врожайність на ділянці, де проводилос підкопування.

Нагадаємо, що перед копкою врожаю промислові виробники триччі проводять підкопування, щоб підрахувати потенційну врожайність, а також у разі роботи на насіннєвих полях визначити опимальний для насіння час і розмір фракції для проведення десикації – операції зі спалювання бадилля, що виконується для призупинення подальшого росту рослин. 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: