НОВИНИ

В Україні вперше ОТГ планує зробити своїм географічним брендом вино місцевого фермера

14.09.2020 14:02
IMG_9795

Фаліс Анатолій Йосипович вже 6 років займається виноградарством у с. Галицинівка, що на Донеччині. Тепер його вино хочуть зробити одним з брендів Галицинівської ОТГ. Так, першим кроком стануть майданчики для дегустації вин, які з’являться в громаді, де можна буде проводити фестивалі та ярмарки. Про це повідомляє Агро-Юг, пише agronews.ua.

Площа виноградників Анатолія — 3 гектара. За 6 років вони потроху розрослися. В майбутньому чоловік планує лише роширюватись, тому потроху культивує землю пустиря поблизу, щоб розширювати виробництво. Він вирощує столові і технічні сорти винограду. Загалом — десятки видів.

Серед них: білий кокл, білий мускат, каберне-совіньйон, сорт»Страшенський», «Зарево», «Рішельє», «Левокумський», «Солярис», «Аліготе» та інші. Черенки винограду закуповує в Херсонській області, в Білоозерці. В Галицинове він єдиний крупний виноградар, чиє вино популярне на весь район. 

Вина беруть участь у Києві на виставках. Інститут сільгоспвиробництва дали мені статус малого винороба. Процес потроху іде. Торгова марка, під якою я в майбутньому буду просувати своє вино і яке бере участь у виставках називається «Фалі». Моє прізвище — Фаліс Анатолій Йосипович, тому і вино так називається цікаво,- розповідає чоловік.

Окрім виноробства чоловік реалізує вроздріб і врожай свого винограду. Його справа тільки починає набирати обертів, але він вже доволі відомий в районі виноградар і має постійних покупців. Тим не менше Анатолій розповідає, що робить це не задля фінансового прибутку.

Це — справа душі, здійснення мрії і підтримання родинної традиції. Адже ще бабуся і дідусь Анатолія займались виноградарством. Він продовжує їх справу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: