АНАЛІТИКА

В Україні узгоджено граничні обсяги експорту пшениці на 2020/21 МР

18.08.2020 11:02
a6fa9bfd20d56e17e559f9bc7f96fe7d (2)

Представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України разом з учасниками ринку зерна – аграрними асоціаціями, виробниками, переробниками та експортерами підписали додаток до зернового Меморандуму і таким чином узгодили граничний обсяг експорту зерна в 2020/21 МР. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки, пише agronews.ua.

Згідно з додатком, узгоджені наступні експортні цифри – 17,5 млн тонн пшениці і 1 тис. тонн жита.

“Зерновий меморандум є хорошим прикладом вміння домовлятися і приймати збалансовані рішення. На нашу загальну думку, експорт в 17,5 млн тонн пшениці і 1 тис. Тонн жита на цей маркетинговий рік – це той орієнтир, який збереже нам і внутрішню продовольчу безпеку і експортні можливості. Крім того, з огляду на коронакрізіс, в прогнозному балансі ми збільшили обсяг перехідних залишків на півмільйона тонн – до 1,7 млн ​​тонн “, – прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Крім того, в залежності від погодних умов і кінцевих даних за обсягами виробництва пшениці від Держстату, прогнозні баланси ринку зерна можуть бути переглянуті підписантами Меморандуму в 4-му кварталі. Зараз урожай зерна очікується на рівні 72,1 млн т.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: