НОВИНИ

В Україні у 2020 році врожай овочів на 20% менше торішнього

08.09.2020 08:02
l4AFAzTRx0v00wgL6HzE.r695x430

Для Вадима, фермера з села Сутиски Вінницької області, «битва» за урожай цього року була дуже складною. З одного гектара почав збирати по 50-60 тонн моркви, стільки ж буряків і цибулі. Підрахував, що це на 20% менше, ніж торік. Про це повідомляє vinnitsa.info, пише agronews.ua.

«У цьому році українцям треба готуватись до зростання на 20-30% Всього борщового набору. Тому що рік був, особливо для півдня України, дуже важким. Вінниччина своїм помірним кліматом нас не сильно била. А от основні виробників постраждали найбільше», – зауважує Вадим.

За логістичними прогнозами фермера, до нового року, наприклад, кілограм моркви на гуртовому ринку складе 5-7 гривень. У магазинах і на базарах досягне 10-12 грн. Ближче до весни розцінки можуть досягати й двох десятків. Але це буде залежати від того, як фермери збережуть свою продукцію.

«Якщо продукції буде мало, як тільки ціна гуртової реалізації продукції перевищує позначку 8-9 гривень, зразу ми почнемо отримувати експорт. Тому що це вже для експорту гарні умови», – пояснює фермер.

Вадим займається вирощуванням органічних овочів. Така продукція цінується в Євросоюзі. З країнами Європи останні три роки фермер і співпрацював. Але в цьому році доводиться відмовляти постійним клієнтам.

«Наша продукція буде вся реалізована на вітчизняний ринок. Через її недостачу», – запевняє він.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: